flere informationer via Gate of Charity på www.jens.my-ntc.com
Rejser i Malawi

I sensommeren 2006 begyndte Nourish the Children™ Executive Marcus Westberg en opdagelsesrejse. Hans mål var at se med egne øjne, hvor megen lidelse, der er i Malawi og den virkning som NTC og Nu Skin Force for Good Foundation™ har for befolkningen der. Læs med når han beretter om højdepunkterne fra sin rejse og deler sine observationer om livet i Malawi.

Jeg er sikker på, at mange distributører har opdaget, at Malawi er et land, som mange mennesker aldrig har hørt om,– og hvis de har, ved de næsten ingenting om landets indbyggere, særpræg, problemer eller selv beliggenhed. Jeg havde ganske vist heller ikke selv hørt meget om Malawi førend jeg faldt over Nourish the Children, og det trods min langvarige interesse for alt, der har med Afrika at gøre.

Før jeg forlod Europa, havde jeg lavet en liste over nogle få ting, som jeg ville gøre før jeg tog fra Malawi igen, nemlig tilbringe noget tid med at tale med Napoleon Dzombe, drivkraften for adskillige hjælpe- og udviklingsprojekter i Malawi, se VitaMeal fabrikken, besøge landbrugsskolen/landsbyen i Madisi og tage med på en maddistributionstur.

Jeg fik chancen for at gøre alle disse ting i løbet af de to måneder jeg tilbragte i Afrika, og jeg er mere overbevist end nogensinde om, at selvom der er mere lidelse i Malawi end jeg havde forestillet mig, er der også grund til at håbe. Der bliver gjort store ting af lokale Malawiske ledere, såvel som af organisationer og enkeltpersoner fra andre lande.

VitaMeal™ er bogstavelig talt livreddende. Det giver tusindvis af børn den næring de behøver for at vokse, lære og skabe en lysere fremtid for dem selv. VitaMeal fabrikken udgør et marked for hundredvis af lokale bønder, som ellers ikke ville være i stand til at forsørge deres familier. Den varme og taknemmelighed, der strømmede imod mig, hver gang nogen fandt ud af, at jeg var knyttet til VitaMeal eller NTC var næsten overvældende, og der er simpelthen ingen ord, der kan beskrive, hvordan det føles at se de børn, der er i live i dag, på grund af det vi gør gennem NTC.

Build a Village projektet er ved at blive et af de mest spændende og omfattende initiativer, der nogensinde er udført i Malawi eller i hele Sydafrika faktisk. Indenfor de næste få år vil hundredvis af bønder fra hele Malawi have lært, hvordan de anvender moderne landbrugsteknikker for at producere et meget bredere udvalg af næringsrige fødevarer end den traditionelle kost bestående af majs. De vil også have lært at maksimere deres høstudbytte og dermed deres indkomst. Bønderne, der på nuværende tidspunkt studerer i landsbyen vil få til ansvar at dele deres viden i deres egne landsbyer så hele nationen med tiden kan reducere afhængigheden af hjælp udefra.

Jeg mødte nogle virkelig bemærkelsesværdige mennesker, som gør alt, hvad de kan for at skabe en mere lovende fremtid for Malawi. Disse mennesker viste mig, at selvom vi ikke kan redde en hel nation fra den ene dag til den anden, kan det hurtigt blive til meget, hvis vi hver især gør en lille indsats.


Marcus Westbergs fulde rejseberetning (1,7 Mb pdf)
Marcus Westberg, interview med Napoleon Dzombe (1,7 mb pdf)

Marcus Westberg powerpoint-præsentation om Mtalimanja Model Village (911 kb ppt).
Marcus Westberg powerpoint-præsentation om Vitameal-produktion (680 kb ppt).